Aktuelnosti

Pokrenite svoju kompaniju u Startup centru

Od jeseni počinje sa radom Startup centar namenjen studentima koji žele da zakorače u svet preduzetništva. Reč je o besplatnom programu koji će pomoći mladima da pokrenu svoje kompanije. Centar je nastao kao produkt saradnje kompanije MVP Workshop, koja se bavi validacijom ideja startapa u ranoj fazi, i Centra za saradnju sa privredom, Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Centar će voditi iskusni tim mentora (product menadžera, dizajnera i programera) kompanije  MVP Workshop. Svako od njih ima preko 10 godina iskustva u građenju uspešnih startapova, a jedan od projekata na kome su svi zajedno radili je bila firma Devana Technologies. Uz njihovu podršku studenti će moći da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u poslovanju. Tokom tromesečnog rada u Startup Centru, izabrani timovi će raditi na validaciji svojih ideja i poboljšanju proizvoda/usluge, kako bi spremni izašli na tržište sa svojom kompanijom.

Prijave su otvorene od 01. jula do 15. septembra 2017. godine. Presudno za izbor timova, koji će raditi sa mentorima u Startup centru, je biznis ideja. U obzir se neće uzimati oblast studiranja, ni da li studenti pohađaju privatni ili državni fakultet. Jedini obavezan uslov za prijave je da jedan član tima bude student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U svojim prijavama timovi imaju zadatak da dostave popunjen Business model canvas, obave razgovore sa potencijalnim klijentima i pošalju biografije svih članova tima.  Komisija predstavnika MVP Workshop-a i fakulteta izabraće, krajem septembra, tri tima koji će od oktobra raditi sa mentorima na građenju svojih kompanija.

Radi olakšavanja procesa prijava, početkom septembra će biti organizovana radionica za sve koji žele da se prijave, a imaju problem da popune potrebnu dokumentaciju. Za radionicu se možete prijaviti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Više o svemu možete naći na sledećem linku.