Događaji

Održano lokalno Slush takmičenje u Beogradu

U organizaciji Ambasade Finkse i Fonda za inovacionu delatnost, u Beogradu je održano lokalno Slush takmičenje. Takmičenje je održano u Naučno-tehnološkom parku Beograd i na njemu su domaći startapi imali priliku da predstave svoje projekte stručnom žiriju.

Prisutni u Naučno tehnološkom parku na Zvezdari imali su priliku da se upoznaju sa velikim brojem inovativnih startap projekata čija rešenja imaju visok društveni uticaj i doprinose ostvarivanju UN ciljeva održivog razvoja. Odlukom stručnog žirija, u uži krug za put na veliku Slush konferenciju u Helsinki ušli su startapi Mindy (aplikacija za trening kognitivnih veština kod dece), UrbiGo (pametna vertikalna bašta)  i Sunthetic (solarni punjači za iPhone). Članovi žirija su bili Ivana Stančić, program menadžer u Smart kolektivu, David Schoch iz fonda StartLabs Ventures, Kosta Andrić, direktor ICT Hub Ventures fonda, kao i Kasper Suomalainen iz finskog akceleratora Startup Sauna.

Još neki od startapa koji su takođe predstavili svoje projekte su: Uzmi posao, Volonter, Uradi zaradi, Filterapp, Futuring, Couch Coach, CarVisor, Pneumo Neumo, ChildrensWorld, Almaks Cash Protection, Plativo, Bambooing, Selfikon i DronoVertising.

Finski stručnjaci će među odabranim finalistima izabrati pobednika koji će osvojiti jedinstvenu priliku da učestvuje u programu Global Impact Accelerator 2017. i na Slush 2017. konferenciji koji se u Helsinkiju održavaju u novembru i decembru.

Slush je dvodnevna konferecija namenjena startap kompanijama – jedna od najvećih te vrste u Evropi. Na ovom skupu startapi imaju priliku da predstave svoje ideje međunarodnim investitorima i stručnoj javnosti. Prošle godine ova dvodnevna konferencija je okupila 17,5 hiljada posetilaca iz 130 zemalja, uključujući više od 2.300 startapa i 1.110 investitora. Ove godine konferencija Slush se održava 30. novembra i 1. decembra.

Slush Global Impact Accelerator (GIA) je program koji osnivačima startapa iz različitih zemalja omogućava da razviju svoje poslovne ideje i predstave svoje proizvode na konferenciji Slush. Program obuhvata rad sa mentorima pre konferencije i lokalne pripremne programe koji će se održati u periodu od 22. novembra do 2. decembra. Prošle godine u programu je učestvovalo 40 startapa iz 21 zemlje.

Više o takmičenju možete naći ovde.