Događaji

Dve organizacije iz srbije na evropskom takmičenju za najbolju ideju u oblasti socijalnog preduzetništva

EEPA, European Enterprise Promotion Awards, je ove godine primila 303 prijave u kategoriji “podrška inkluzivnom preduzetništvu i odgovornom poslovanju”iz svih zemalja Evrope, a u finale je ušlo 56 projekata, među kojima su Razlivalište i projekat Social Impact Award, kao i Centar za društveno odgovorno preduzetništvo sa projektom Rural Hub. Žiri je odabrao ove dve organizacije u skladu sa kriterijumima koje propisuje Evropska komisija, sa ciljem promocije, prepoznavanja i podrške razvoju preduzetništva u čitavoj Evropi.

 

Social Impact Award radi na stvaranju zajednice mladih koji svoje namere transformišu u akcije. Podržavaju ih u razvoju socijalnih preduzeća koja se suočavaju sa najizazovnijim problemima našeg vremena. To čine kroz niz događaja i radionica usmerenih ka širenju svesti o socijalnom preduzetništvu, podučavanju veštinama neophodnim za pretvaranje opštih namera u obećavajuće preduzetničke poduhvate, pružajući pristup različitim mrežama vršnjaka i profesionalaca i promociji najboljih timova kroz Social Impact Award.

Rural HUB je coworking prostor gde inovativni društveno odgovorni pojedinci i organizacije mogu raditi, sastajati se, učiti i umrežavati. Mesto kreacije, razvoja i podrške. Osim stvaranja prostora i vremena za rad kroz coworking i razvoja ideja, pojedinaca i timova, Rural HUB radi i na razvoju svoje lokalne zajednice korišćenjem i razvojem njenih proizvoda i usluga (hrana, usluge smeštaja, zanatski radovi itd.) i umrežavanjem meštana u cilju podsticanja malih porodičnih biznisa i zaustavljanja migracije sa sela, naročito mladih.

Pobednici ovog evropskog takmičenja biće proglašeni u novembru ove godine, u Gracu.